کنترلر سی ان سی CNC چیست ؟
کنترلر سی ان سی و انواع کنترلر CNC
درواقع کنترلر سی ان سی عامل ارتباطی شما به دستگاه CNC می باشد و به کمک آن ها می توانید با دستگاه خود سخن بگویید و یا به عبارتی ( کنترلر) به مانند مغز متفکر یک پردازش صنعتی می باشد. یک کنترلرCNC تمامی فرمان هایی را که یک متخصص در نظر دارد اعمال می کند تا پروسهی جریان استاندارد خود را در پیش گیرد و در نهایت پاسخ مطلوبی بدست آورد . اپراتور CNC از طریق کنترلرها به سیستم می فهماند در واقع هر زمانی که پروسههای صنعتی به تنهایی و بدون استفاده از کنترلکننده در کنترل قرار گیرند اغلب پاسخهای مطلوبی را به لحاظ ویژگیهای گذرا یا ماندگار نمی دهند . در نتیجه انتخاب و برنامهریزی یک کنترلر سی ان سی مناسب از مهمترین مراحل یک پروسه صنعتی می باشد. انتخاب کنترلر مناسب با توجه به میزان اهمیت ، پاسخ گذرا یا ماندگار و یا هردو و همچنین ملاحظات اقتصادی صورت میپذیرد.
در ماشین آلات CNC کنترلر نقش اساسی را ایفا میکند. وجود کنترلر به عنوان مغز دستگاه ، باعث شده که برای خرید یک دستگاه سی ان سی، به کنترلر آن توجه ویژهای گردد و گاه کیفیت و دقت دستگاه سی ان سی را با نام و مدل کنترلر آن شناسایی میکنند. سیستمهای CNC دارای مدل و عملکردهای متفاوتی هستند. بهطور معمول شامل توابع اولیه و توابع انتخابی میباشند. تابع اولیه یک تابع اساسی از سیستمهای کنترل CNC می باشد. توابع انتخابی یک تابع برای کاربران با توجه به ویژگیها و استفاده از دستگاه CNC می باشد. سیستم های CNC به طور عمده منعکسکنندهی جیکدها (G Codes) هستند.
انواع کنترلر های سی ان سی CNC :
کنترلرها به سه دسته تقسیم می شوند :
دسته اول
یک دسته از کامپیوتر به عنوان محل پردازش استفاده می کنند. این کنترلر ها با نام اینترفیس شناخته شده اند و معمولا از پورت (پرینتر) استفاده می کنند . نمونه این اینترفیس ها برنامه کی کم ، ماچ تری(mach3) و … می باشند . سرعت خروجی در این کنترلرها بسیار پایین بوده و تابع سرعت کامپیوتر می باشند این نرم افزارها با مشکل تعداد ورودی و خروجی ها جهت میکروسوئیچ ها ، امرجنسی و … روبرو هستند در عوض نرم افزارهایی با قیمت مناسبتر می باشند که به راحتی کامپیوتر شما را تبدیل به یک کنترلر میکنند.
دسته دوم
دسته دوم کنترلرهایی هستند که از بردهای الکترونیکی طراحی شده استفاده می کنند. در این کنترلرها عموما از میکروها به عنوان پردازشگر بین ورودی خروجی ها و همچنین درگاه های سرو موتور و استپر موتورها استفاده می شود . این کنترلرها عموما توسط پورت های USB ، اترنت و یا سریال پورت به کامپیوتر وصل میشود و در حین عملکرد دستگاه این اتصال نباید قطع شود به دلیل اینکه پاره ای از محاسبات داخل کامپیوتر انجام می شود ورودی و خروجی ها مانند میکروسوئیچ های محورها ، امرجنسی و … در کنترلر بررسی میشود. سرعت و قیمت این کنترلرها بالا تر از مدل های قبلی می باشد .
دسته سوم
سومین دسته از کنترلرها که جزء قدرتمندترین کنترلرها محسوب می شوند دارای پردازشگر داخلی هستند و با کامپیوتر ارتباط مستقیم ندارند . اکثر توابع در این کنترلرها به صورت سخت افزاری ایجاد شده اند لذا دارای سرعت بسیار بالاتری می باشند . ساختار داخلی این کنترلرها PLC و قیمت آنها نیز بسیار بالا تر است ، نمونه این کنترلر فانوک است که بر روی بزرگترین و پیچیده ترین CNC های جهان نصب شده است . از آنجاییکه این کنترلرها PC نداشته و فقط G code را به صورت دستی یا با استفاده از CoolDisk فلش و … می پذیرند لذا تابع سرعت کامپیوتر ، سرعت و قدرت نرم افزارها و یا ورژن آنها همچنین تابع Dos و Windos و Linux و … نیستند .
ممنون از سایت خوب و جذابتون امیدوارم هر روز بهتر از روز قبل باشید
ماام ممنونیم از شما بابت انرژی که به ما دادید